Посрещнете коледните и новогодишни празници със „Запрянов травел“

Краят на годината наближава, а с него и коледните и новогодишни празници. Време е да помислите как ще ги посрещнете. Може би за най-добрия избор ще Ви помогнат атрактивните новогодишни оферти на „Запрянов травел“. Предлагаме Ви неповторими изживявания в добри хотели...

виж повече
Най-добрите Last minute оферти през есента

Най-добрите Last minute оферти през есента

Last minute офертите https://zapryanovtravel.com/last-minute-оферти/ винаги са на сметка. Но нашите са изумителни. Пътуването до забележителни дестинации и отдихът в началото на есента може да Ви струват средно дневно по-евтино от обичайните Ви разходи вкъщи.

виж повече
LAST MINUTE ОФЕРТИ – ДА СТЕГНЕМ БАГАЖА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ

LAST MINUTE ОФЕРТИ – ДА СТЕГНЕМ БАГАЖА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ

Искате не просто пътуване – искате тръпка, адреналин, приключение? Пробвайте с нашите last minute оферти. Те ви предлагат да се отправите към Прага, Будапеща или Истанбул и Одрин, за Солун и Метеора или за Румъния – без подготовка, без проучване на програмата, без ровене в интернет, без време даже да си съберете багажа.

виж повече

Карнавалът във Венеция

Няма как да не разпознаеш карнавала на Венеция! Изискани маски, които не можеш да сбъркаш. Пищни костюми, напомнящи златните години на републиката. Бурни страсти и освободеност, стигаща до разпуснатост. Блясък, музика, танци, шествия и изтънчени забавления. Вино и храна, приготвяна единствено в тези дни!

виж повече
Карнавал в Науса

Карнавал в Науса

В края на зимата, по Сирни заговезни, точно преди дългия великденски пост, се провежда карнавалът в Науса. Началото му не е точно датирано, но ако се съди по възпроизвеждания основен ритуал – „Еничар“ и „Булка“, корените му са поне в ранните години на турското нашествие.

виж повече

Карнавалът в Патра

Патра е четвърти по големина и значение град в Гърция, но в него се провежда един от най-интересните карнавали в Европа.

Спорно е, дали карнавалът има връзка с античните традиции и езическите вярвания, или е плод на желанието за забавления. Но през 1829 г. той напуска домашните маскени балове и излиза на улицата.

виж повече