Хасково-Ивайловград-Мезек

 Цена – 135 лв

Дати

 24.03. – 25.03.2018 г.

Продължителност

2 дни / 1 ннощувка

Транспорт

С автобус

Маршрут

Хасково-Ивайловград-Мезек

Програма

І Ден –  Отпътуване в 07:00 ч. от храм-паметник” Св. Александър Невски”. Пътуваме по маршрут: София-Хасково-Ивайловград. Пристигане в Хасково, разглеждане на главната забележителност на града – монументът на Св.Богородица – най- голямата в света и част от рекордите на Гинес. Свободно време за разходка и обяд в централната част на града. Отпътуване за Ивайловград и настаняване в хотел 3*. Посещение на античната вила”Армира” – пищно украсен дворец, с уникална по рода си мозайка. Посещение на етнографския музей  „Паскалевата къща” – представяща традиционния бит и поминък в Ивайловградския край по време на възраждането. Свободно време за разглеждане на града. Вечеря с музика на живо в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

ІІ Ден – Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към село Мезек. Разглеждане на забележителностите на селото , а именно:

– куполната гробница Мезек от 4 в. пр. Хр. – от ІV в. пр.н. е. – най-дългата в България и на Балканския полуостров тракийска гробница – една от малкото запазени в автентичния си вид;

– крепостта “Мезек”. Спира се на около 50 м от крепостта. Разглеждат се: останките от средновековна византийска крепост от края на ХІ в. – най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите, в покрайнините на село Мезек, на 6 км югозападно от Свиленград и само на 1 км от гръцката граница. Обявена за Народна старина и архитектурно-строителен паметник от Античността и Средновековието още през 1927 г.

– посещение на известната частна винарска къща „Мезек”, където ще имате възможност да дегустирате едни от най- добрите вина на България. Свободно време за  обяд. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

 

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус
  • 1 нощувка със закуска и вечеря, с музика на живо, в  3* хотел в Ивайловград
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 1000лв. на ЗК Евроинс
  • водач  по време на цялото пътуване.

Цената не включва

  • входните такси на посещаваните обекти
  • разходи от личен характер
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

 

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!