Уикенд в Будапеща

 

 

 Цена -199лв

 

Дати

2017г.

 

Продължителност

 

4 дни / 2 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-БУДАПЕЩА-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване в 20.30 часа от София. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощен преход.

ІІ Ден

Пристигане в Будапеща сутринта. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод. Разглеждат се: Парламента, крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата “Св. Матияш” (носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма), Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “Перлата на Дунава” от нападения, Площада на героите, Нула километъра, хълма Гелерт, остров Маргит, паметника на принцеса Сиси и др. Свободно време за разходка по търговската улица “Ваци”. По желание, разходка с корабче по р. Дунав, с продължителност около час. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка в Будапеща. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Свободно време за посещение на музеи, разходка и шопинг в града или възможност за допълнителна целоднвена екскурзия до двореца в Гьодьольо – известен като любимият унгарски дом на императрица Сиси и Сентендре. Дворецът е постреон през средата на XVIII век от граф Антал Грасалкович, посрещал много именити гости, сред които и самата Мария Терезия. Посещение на двореца, с местен екскурзовод. Свободно време. Отпътуване за Сентендре – запазил архитектурното и културно наследство оставени му от емигрантските вълни от Далмация, Босна и Гърция през годините, известен и като”Градът на марципана”. Завръщане в Будапеща. Свободно време. Възможност за вечеря в местен ресторант, с циганска музика на живо и програма. Нощувка

ІV Ден

Закуска. Отпътуване за България. Завръщане в София вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел  2/3*, Будапеща
 • Медицинска застраховка на „ЕвроИнс”, с лимит 2000 евро
 • екскурзоводското обслужване по целия маршрут

 

Цената не включва

 • входните такси на посещаваните обекти
 • Панорамна обиколка на Будапеща, с екскурзовод на български език – 10 евро
 • разходка с корабче по р. Дунав – 20 евро, при минимум 20 желаещи
 • целодневна екскурзия до гр. Гьодьольо / двореца на принцеса Сиси / и гр.Сентендре – 20 евро, при минимум 20 желаещи
 • вечеря в традиционен ресторант, с музика на живо – 26 евро, при минимум 20 желаещи
 • билети за градски транспорт
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

 

50% от пакетната цена, при резервация за пътуването. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

3 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!