Уикенд в Лесковац

 Цена – 145 лв

Дати

 08.04.2017 – 09.04.2017 г.

Продължителност

2 дни / 1 нощувка

Транспорт

С автобус

Маршрут

СОФИЯ – ЛЕСКОВАЦ – СОФИЯ

Програма

I Ден – Отпътуване в посока Сърбия, от храм-паметник ”Св. Александър Невски”, София в 08:00 ч. Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Посещение, на третия по големина град в Сърбия – Ниш. Интересни забележителности: площада на Освобождението; Паметникът на освободителите; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Нависус; Дворецът “Бановина”, построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет, посещение на Челе кула единствения по рода си паметник на терора. Кулата представлява стена, издигната от самите турци, в която са зазидани черепите на избитите от тях участници в Нишкия бунт срещу султана през 1809 година. Свободно време за обяд.  Пристигане в Лесковац. Настаняване в хотел Bavka 3*. Свободно време. Вечеря с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

II Ден – Закуска. Отпътуване за България – около обяд. Посещение и свободно време за пазар в разположения на 5 км. от границата с България град Димитровград, известен още със старото си име – Цариброд. Пристигане в София – привечер.

 

Цената включва

 • 1 нощувка със закуска в хотел BAVKA  3 * в Лесковац  http://www.bavka.rs/hotel/
 • вечеря с жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • водач по време на цялото пътуването
 • медицинска застраховка за пътуване в чужбина на ЗК ЕвроИнс, с лимит на отговорност 2000 евро (за лица над 65 г. има доплащане от 2 лв.)
 • Посещение на Ниш
 • посещение на Димитровград

Цената не включва

  • разходи от личен характер
  • доплащане за единична стая – 30 лв.

 ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ ОТ ЕВРОИНС-по желание а клиента, съгласно условията на застрахователя.

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Максимално количество багаж, на лице, е един куфар или сак и ръчен багаж. Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!