Остров Санторини

 

 

 Цена – 505 лв

 

Дати

 

02.10.2017г.

 

Продължителност

 

7 дни / 4 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-АТИНА-ОСТРОВ САНТОРИНИ-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване в 20.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Нощен преход. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон.

ІІ Ден

 Пристигане в Атина. Настаняване в хотел(в случай, че не всички стаи са готови се изчаква 14 ч.). Свободно време или по желание панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: разглеждат се: Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан;Храмът на Зевс- който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец, Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото, площад Синтагма, Акропола и др. Нощувка.

ІІІ Ден

Рано сутринта закуска/възможно е сух пакет/.В 05.00ч.отпътуване за пристанището и от там с ферибот за о-в Санторини-пътуването продължава около осем часа. Пристигане следобяд и настаняване в хотел. Свободно време.     Нощувка.

ІV Ден

Закуска. По желание панорамен тур из острова  включващ посещение на Акротири-едно от най-старите селища на острова, което след избухването на вулкана е разрушено  и покрито с пепел и лава, благодарение на което се е запазил и днес може да се разгледат археологическите разкопки. Посещение на  автентичното селище Пиргос популярено със своите 33 църкви където се е съхранявало византийско съкровище, с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, с живописните тесни улички, останки от стара венецианска крепост. При възможност посещение на традиционна винарна. Посещение на град Фира откъдето се открива гледка към Калдерата и целият залив. Следва посещение на градчето Ия, второто по големина селище, разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера” , забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана – о-в Тирася и останалата част от Санторини, и преди всичко с известните си залези. Време за снимки при залеза на Ия. Нощувка.

V Ден

Закуска. Свободно време или екскурзия (по желание) до вулкана на остров Неа Камени с местен водач. Трансфер от хотела до пристанището, от където с традиционно туристическо корабче се придвижваме до острова и следва изкачване до кратера-около 30-40 минути преход .Има   възможност за къпане в горещите извори /в морето/ до остров Палеа Камени. Посещение на  остров Тирася-, кръстен на дъщерята на крал Тира- свободно време за обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

VI Ден

Закуска. Свободно време. На обяд-около 12ч  освобождаване на хотела. Отпътуване с ферибот за Пирея-Атина. Продължаване към България. Нощен преход.

VII Ден

Пристигане в гр.София  около обяд.

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • фериботни такси и билети-настаняването на ферибота не включва ползването на самолетни седалки и каюта, възможно е доплащане на рецепция в кораба
 • 4 нощувки със закуски в хотел гр.кат. С – 1 в Атина, 3 о-в Санторини
 • медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро от Евроинс-за лица над 65г има доплащане 3 лв
 • водач по целия маршрут

Цената не включва

 • Отстъпка за деца до 12г.-12% от пакетната цена!панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод-15 евро минимум 25 туристи
 • панорамен тур на остров Санторини-15 евро минимум 25 туристи
 • екскурзия до вулкана на остров Неа Камени –около 30 евро минимум 25 туристи
 • входни такси за музеи в Атина и о-в Санторини-Акротири 5 евро, Акропола-12 евро
 • дегустация на вино по време на посещение на традиционна винарна на острова
 • доплащане за единична стая 100 лв
 • доплащания на услуги в хотелите-ползване на климатик и др.
  • Застраховка “Отмяна на пътуване” се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на „Евроинс”

Начин на плащане

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителски договор. Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

r

Забележки

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!