Карнавал в Науса 2015

Цена – 135 лв

Дати

 

25,02,2017г.

 

Продължителност

 

2 дни / 1 нощувка

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

София-Солун-Олимпийска Ривиера-Вергина-Науса-София

 

 

Програма

І Ден

Отпътуване в 07.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон. Пристигане в Солун свободно време или по желание и срещу доплащане разглежане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град,  Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, Университетския град, Крепостните стени, църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската Ривиера и настаняване в хотел. По желание посещение на атракционно заведение с вечеря и музика на живо. Нощувка.

ІІ Ден

Закуска. Отпътуване за град Науса. По пътя кратък престой в село Вергина където през 1977 г. професор Манолис Андроникос открива останки от първата столица на Древна Македония-Еге. Свободно време и възможност за посещение на музея във Вергина с гробницата на Филип ІІ Македонски-един от най-прочутите македонски владетели, живял в Елинистическата епоха, който разширява границите на Древна Македония и засилва влиянието й на Балканския полуостров. В музея днес могат да се видят  и експонати открити в гробниците, които разкриват интересни факти за живота на македонските царе, техните семейства  и приближени- хетайрите, диадохите и др. Посещение на град Науса, разположен в подножието на планината Вермио. Тук, както и в десетки други градове, в навечерието на Великденските пости, улиците се изпълват с весели хора, участващи в ежегодните карнавални празненства. Свободно време . Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Цената включва

  • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
  • 2 нощувка със закуска в хотел гр.кат С на Олимпийска Ривиера
  • екскурзоводското обслужване по целия маршрут –посещение на , Вергина, Науса
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс– за лица над 65г. има доплащане 2 лева

*Доплащане за единична стая – 40 лв.

 

Цената не включва

  • Обиколка на Солун- 5 лв,
  • такси на посещаваните обекти-музеят във Вергина -8 евро, музеи в Солун-около 20 евро
  • Посещение на атракционно заведение-около 25 евро

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителския договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

3 дни преди датата на отпътуване!

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Лична карта/Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!  Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!