Кападокия с Истанбул и Одрин

 

 

 Цена – 355 лв

 

Дати

26.04. – 01.05.2017 г.; 19.05. – 24.05.2017 г.;

01.09. – 06.09.2017 г.; 24.10. – 29.10.2017 г.

Продължителност

 

6 дни / 4 нощувки

 

Транспорт

С автобус

Маршрут

 

СОФИЯ-АНКАРА-КАПАДОКИЯ-ИСТАНБУЛ-ОДРИН-СОФИЯ

 

 

Програма

І Ден

Тръгване от София вечерта, в 18.00 ч., с лицензиран автобус за междуароден превоз. Преминаване през гранични пунктове Кап. Андреево и Капъ Куле. Нощен преход.

ІІ Ден

 Пристигане в Анкара, по обяд, столицата на Република Турция и един от най-оживените градове в страната. Настаняване в хотел 2*/3*. Панорамна обиколка на града, по желание, срещу допълнително заплащане. Обиколката включва: Цитаделата – издигаща се над града и призната за негов символ; Музея на малоазиатската цивилизация, който през 1971 г. е избран за “Европейски музей на годината”, като колекциите включват експонати от времето на палеолита и неолита; мавзолея на Ататюрк – завършен  през 1953 г. и др. Свободно време. Нощувка.

ІІІ Ден

Закуска. Отпътуване за Кападокия. Кратък престой за разглеждане и снимки на соленото езеро Туз, второ по големина езеро в страната. Пристигане в областта Кападокия, известна с причудливите си земни форми, образувани след избухването на вулканите Ерчийсе и Хасандаа. Настаняване в селището Юргюп, в хотел 4*. Богата вечеря, на блок маса, в ресторанта на хотела, по желание. Нощувка.

ІV Ден

Закуска. По желание, екскурзия до подземния град Каймаклъ, (дълбан в скалите от 5 в., на 9 етажа и с дълбочина 75 м.) използван от християните за скривалище от арабските завоеватели. В града се виждат е кухни, конюшни, складове, винарни, вентилация и други помещения, използвани в миналото. Посещение на Музея на открито в Гьореме. Областта е била населявана от древни времена, известна със запазените най-стари църкви в района – 7 на брой. Разглеждане на няколко от най-интересните долини в областта, с различни скални форми, сред които долината на гълъбите; долината Пашабаг, наричана още долината на дивите коне; долината Дервент; долината на камилата; трите красавици и др. Разглеждане на най-високата точка на Кападокия – крепостта „Ючхисар”. Посещение на фабрика за керамика и за оникс, с възможност за покупки, с големи отстъпки. Богата вечеря, на блок маса, в ресторанта на хотела, по желание. По желание, посещение на атракционно заведение, с богата фолклорна програма и танца на дервишите (в цената е включена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в неограничено количество). Нощувка.

V Ден

Закуска. Отпътуване за Истанбул. Пристигане и настаняване в хотел 2*/3*. Вечерта, по желание, екскурзия „Нощен Истанбул”. Нощувка

VІ Ден

Закуска. По желание, разходка с корабче по Босфора. Посещение на Мол „Форум”, където се намира големия аквариум „Тюркуазу”. Отпътуване за България.. Свободно време за пазар и разглеждане на центъра на гр. Одрин, където е джамията “Селимие” едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 в. Пристигане в София късно  вечерта.

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3 * в Анкара; 2 нощувки със закуски в Кападокия,  хотел  3/4*  и 1 нощувка със закуска в Истанбул – хотел  2*/3*
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3 * в Анкара; 2 нощувки със закуски в Кападокия,  хотел  3/4*  и 1 нощувка със закуска в Истанбул – хотел  2*/3*
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • туристическа програма в Одрин
 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро от ЗК Евроинс/за лица над 65 г. има доплащане 2 лв/
 • бонус разглеждане на долината Дервент
 • бонус разглеждане на Пашабаг

 

Цената не включва

 • панорамна обиколка на Анкара – 10 евро
 • екскурзия Каймаклъ – 10 евро + 20 турски лири входна такса
 • куверт за посещение на атракционно заведение (танца на дервишите) – 25 евро
 • полет с балон в Кападокия-120 евро  с включен трансфер от хотела
 • обиколка „Нощен Истанбул” , с екскурзовод на български език – 12 евро
 • разходка с корабчето по Босфора – 15 евро
 • входни такси за посещаваните обекти
 • вечеря в хотела – 10 евро на хранене

Начин на плащане

 

30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване/при сключване на потребителски договор. Доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията

 

40 туристи.

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи

 

3 дни преди датата на отпътуване!

 

h

Общи данни за паспортен и визов режим

 

Задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

r

Забележки

 

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им!Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!